Monday, August 26, 2013

Impressions del festival Nits de Cinema Oriental

A primers de juliol de 2013 a Vic (Osona) es va celebrar la desena edició del Festival Nits de Cinema Oriental. Qui hi va assistir en representació de Sinalunya va ser la nostra amiga osonenca Núria Sellarès, qui ens ha deixat una impressió del que va ser la seva primera experiència amb aquest festival:

Vic, segona setmana de Juliol, any 2013.

Una colla d'energúmens amb ulleres i etiquetes penjades al coll entren a un local on hi ha una pantalla gegant disposats a quedar amb la vista cansada durant una setmana. Comença el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic. Un festival on s'hi projecten pel·lícules d'arreu dels països asiàtics i que enguany té Taiwan de país convidat. Bona part de les pel·lícules projectades són d'aquest país.

El festival de cinema oriental de Vic està pensat per ser vist des de molts punts de vista diferents. Hi ha sessions matinals de pel·lícules adreçades a nens i joves, un espai on es projecten pel·lícules retrospectives, un espai on les pel·lícules entren a concurs i finalment un espai obert al gran públic on hi ha també sopar temàtic amb gastronomia oriental (cada dia d'un país diferent).  Aquest festival arriba a molta gent diferent: els malalts de cinema oriental i fanàtics d'alguna tipologia de pel·lícula concreta, als joves, a la gent que, senzillament, li agrada passar una estona divertida veient una pel·lícula en una nit d'estiu o als tastaolletes que els agrada descobrir nous estils cinematogràfics i/o noves cultures. Aquest any ha arribat a la seva desena edició, no m'estranya gens i que per molts anys!

Finalment dir que és un festival molt recomanable per a tothom que tingui un mínim interès en el cinema i, ja no dir, pels cineastes tastaolletes. L'any vinent repetirem, no en tingueu cap mena de dubte!

[caption id="" align="alignleft" width="178"]Afro Tanaka, guanyadora de la desena edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic Afro Tanaka, guanyadora de la desena edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic[/caption]

En l'edició d'enguany i per votació popular, la comèdia japonesa Afro Tanaka es va endur el premi Gat de la Sort a la millor pel·lícula, tal com va anunciar el director del certamen, Quim Crusellas, durant la cerimònia de clausura. Afro Tanaka va ser la pel·lícula amb més espectadors als cinemes del Japó l'any 2012 i mostra les esbojarrades aventures d'un jove japonès que duu un pentinat afro en busca de la dona de la seva vida. El premi del festival, el Gat de la Sort, ha pres forma enguany gràcies a l’escultura dissenyada i creada per Jaume Sallés, qui ha impregnat el disseny de l’estatueta amb influències del folklore japonès.

La resta de posicions d'honor d'aquest festival han estat per a les pel·lícules Eega (Índia), que ha ocupat el segon lloc, i The Rocket (Austràlia, filmada a Laos i amb diàlegs en llengua lao), que ha ocupat el tercer.  Els octogenaris taiwanesos que van de ruta en moto per la illa de Go Grandriders! (Taiwan), van quedar quarts i When a Wolf Falls in Love with a Sheep (南方小羊牧場) (Taiwan), va quedar cinquena.

Aquí us deixem el tràiler de la guanyadora, Afro Tanaka:



Per estar informats de cara a properes edicions del festival podeu fer-ho a través de la pàgina web oficial, http://cinemaoriental.com.

[caption id="" align="aligncenter" width="521"]Festival Nits de Cinema Oriental Festival Nits de Cinema Oriental[/caption]

 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.