Tuesday, June 18, 2013

Projecte de promoció de les empreses catalanes a Xina

Josep Ramon Obis, empresari català afincat a Xina i expert en moda, lidera un projecte per ajudar a la introducció de marques catalanes de qualitat en el mercat xinès, vinculant-les a l'atractiu i la força de la ciutat de Barcelona. La ciutat de Barcelona és la principal marca comercial de què disposa Catalunya en aquests moments i cal rendibilitzar aquesta oportunitat fent que esdevingui un factor generador de negoci i d'ingressos per als seus habitants.

La via d'introducció de les empreses catalanes seria Taobao (淘宝网), un portal comercial a internet que és una de les pàgines web més emprades pels xinesos  i que  aporta una gran rendibilitat i visibilitat a les empreses que hi tenen botiga online. La vinculació de les diferents empreses catalanes amb la marca Barcelona -entesa en un sentit ampli i que, de fet, podria abraçar tota Catalunya- permetria un reforçament mutu que seria molt més beneficiós i productiu que no pas la promoció individual de cadascuna d'elles, desconnectades del seu marc geogràfic de referència.

Alhora, l'èxit comercial de marques catalanes de qualitat a la Xina milloraria el coneixement que el públic xinès té del nostre país i de la nostra realitat, i facilitaria un apropament cultural sobre el qual recolzar noves activitats de tota mena. Aquest enfoc s'inspira en el sistema xinès de combinar l'acció comercial amb la cultural, que permet el desenvolupament de la primera en sintonia amb les formes i els valors propis de la segona. Per Josep Ramon Obis, en un projecte d'aquesta mena cal cuidar els aspectes culturals i de relació personal tant o més que els comercials, atesa la idiosincràcia de la societat xinesa i el valor que per ells tenen la paraula donada i els acords assolits. La utilització del nom de Barcelona, a més, hauria de servir per allunyar qualsevol temptació de pràctiques deshonestes, no sols pel que representaria en cas de produir-se, sinó per l'efecte catastròfic que podria tenir sobre les relacions comercials i culturals futures.

Atenent al detallat coneixement del món de la Moda i de la comercialització d'aquesta mena de productes a Xina per part de Josep Ramon Obis, aquest sector productiu és el candidat per iniciar la posada en marxa d'aquest pla, degut al seu fort component d’imatge. Altres sectors que podrien seguir-lo són el de l'alimentació, especialment dels productes que es poden catalogar com a "gourmet", el turisme i les arts en tota la seva amplitud. En aquest darrer aspecte, artistes catalans i universals com Salvador Dalí, Joan Miró i Antoni Gaudí, entre altres, poden aportar nous i potents marcs de referència en els que ubicar-hi la promoció de les empreses catalanes actuals.

L'explicació detallada del projecte pot ser consultada en aquest document. Per més informació, les dades de contacte de Josep Ramon Obis són:

Telèfons: +86 13805766034; +34 629772202; +34 697490573
E-mail: obisgraells@hotmail.com
E-mail: 2418057778@qq.com
Skype: Josep.Ramon.Obis.Carrera

 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.